It takes a village to raise a child

Je kent wellicht de Afrikaanse leuze “It takes a village to raise a child”. Maar waaruit bestaat die village? We vroegen het aan enkele gezinnen. Hun verhalen en heel wat praktische tips bundelden we in deze gids die vast van pas komt tijdens jouw zwangerschap. Je kan hem gratis op papier of digitaal aanvragen

Download gratis een digitaal exemplaar

Je kan binnen enkele minuten een digitale versie van de gids in je mailbox vinden.

Vraag gratis een geprint exemplaar aan

De postbode brengt een papieren editie met zorg binnen enkele dagen tot in je brievenbus.

Wat kan je vinden in de gids?

Elk gezin is anders, met één gemeenschappelijk doel. We willen allemaal het beste voor onze kinderen zodat ze gelukkig en succesvol kunnen opgroeien. Je kan je kroost in principe wel alleen grootbrengen, maar het gaat zoveel vlotter als je kan rekenen op een netwerk van mensen en ondersteunende instanties.

Om jou op weg te helpen, vroegen we aan enkele gezinnen wie er tot hun village behoort. Waar vonden andere ouders hulp? Welke organisaties bieden (gratis) steun? Enkele moeders delen met jou hun persoonlijke verhaal en tips om je te begeleiden op jouw wonderlijke, maar uitdagende reis.

We hopen dat je zwangerschap en kraamperiode intens mooie momenten worden. Maar het ouderschap kan ook zwaar zijn. Iedereen heeft gelukkig wel iemand om op te steunen. Vind je toch niet meteen hulp in je directe omgeving? Dan hopen we dat de mama’s in deze gids je op ideeën brengen. Want elk kind en elk gezin verdient alle kansen op een mooie toekomst.

gids aanvragen

Op de hoogte blijven over MyFamily? Meld je aan: