Waar vind je een babysit?

Het is beslist: je wil een babysit inhuren om op de kindjes te passen. Maar waar vind je zo iemand? Misschien kan je wel beroep doen op het buurmeisje of -jongen, op een neef of op de dochter van een collega. Daarnaast zijn er ook tal van diensten die je helpen om een babysit in de buurt te vinden. Zo heb je de Kinderoppasdienst van de Gezinsbond, Sloebersit of Bsit. Het voordeel van die diensten is dat zij de potentiële babysits eerst zelf screenen (Kinderoppasdienst en Sloebersit) of dat jij en je vrienden elkaar een babysit kunnen aanbevelen (Bsit). Dat geeft toch net iets meer vertrouwen.

Hoeveel kost het je?

De tarieven lopen vrij gelijk. Via de Kinderoppasdienst en Sloebersit betaal je € 5 per begonnen uur aan de babysit. Je kan er ook voor opteren dat de babysit blijft overnachten. Dat kost je € 25 en je zorgt dan ook voor een ontbijt voor de oppas. Daarnaast betaal je bij de Kinderoppasdienst € 1,5 voor de verzekering en de service. Bij Sloebersit is dat € 3.

Bij Bsit bepaal je zelf of in onderling overleg het tarief dat je betaalt. Gemiddeld is dat € 5 per uur. Een verzekering is optioneel en kost € 1.

Heb je zelf iemand gevonden? Spreek dan best op voorhand een uurprijs af.

Is de babysit verzekerd?

Je babysit wordt beschouwd als huispersoneel. Daarom ben je verplicht om een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten. Zo’n verzekering kost je tussen de € 50 en € 90. Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, of de welbekende ‘familiale’ is niet verplicht, maar wel aan te raden.

Vraag je de babysit officieel aan via één van bovenstaande diensten? Dan hoef je zelf geen aparte verzekering af te sluiten. De babysit is immers verzekerd via die dienst. Bij Bsit moet je dan wel de aanvullende verzekering nemen.

Op de hoogte blijven over MyFamily? Meld je aan: