Groeipakket checker

Online tool laat controle Groeipakket toe

Antwerpen, 7 februari 2019 – Aan de vooravond van de allereerste uitbetaling van het Groeipakket op 8 februari, lanceert MyFamily vandaag de online Groeipakket-checker. Met deze nieuwe gratis tool kunnen alle Vlaamse gezinnen eenvoudig en snel het bedrag van hun Groeipakket nagaan. De overgang van het vertrouwde kinderbijslagsysteem naar het Groeipakket brengt immers een aantal nieuwe bedragen met zich mee – wat voor verwarring kan zorgen. Als partner van de gezinnen schenkt MyFamily met deze tool klare wijn.

In slechts enkele muisklikken weet elk gezin voortaan of het uitbetaalde bedrag van hun Groeipakket het juiste is. De belangrijkste parameter is daarbij de gezinssamenstelling: het slimme algoritme achter de tool zal dit met een correct bedrag corresponderen. Klopt dit niet met het ingegeven bedrag dat op de rekening werd gestort, dan kan het gezin met de uitbetaler contact opnemen. Zijn er verschillende uitbetalers, dan moet de som van deze bedragen worden ingegeven in de Groeipakket-checker voor een volledige controle. Eenvoudiger kan niet.

8 februari is een mijlpaal in het nieuwe systeem van het Groeipakket: morgen zal het voor het eerst worden uitbetaald. Gezinnen die reeds kinderbijslag genoten voor 1 januari 2019, ontvangen minstens hetzelfde bedrag. Gezinnen met een kind geboren na dit scharnierpunt, vallen onder het nieuwe systeem en ontvangen een uniform bedrag. Vlaamse gezinnen waarvoor de twee systemen van toepassing zijn, ontvangen hierdoor twee soorten bedragen. Een bijkomende belangrijke verandering gaat over de regeling van de sociale toeslagen, die gezinnen met een krap budget extra ondersteunt. Dit bedrag krijgen deze gezinnen nu automatisch, ook de gezinnen uit het oude kinderbijslagsysteem. MyFamily betaalt op 8 februari aan zo’n 28.000 gezinnen deze toeslag.

Céline Englebert, woordvoerster van MyFamily over het nut van de Groeipakket-checker: Deze fundamentele verandering brengt in een eerste fase misschien onduidelijkheid met zich mee. Dankzij de Groeipakket-checker kunnen gezinnen voortaan autonoom hun rechten checken. Dit handige instrument is dan ook volledig in lijn met onze filosofie om gezinnen in Vlaanderen laagdrempelig te informeren en te ondersteunen zodat ze kunnen focussen op wat echt telt, de opvoeding van hun kinderen.” Eerder bracht MyFamily het online Kindkompas en de Calculator op de markt.

Op de hoogte blijven over MyFamily? Meld je aan: