Een kind kost een huis, zeggen ze weleens. Maar … is dat écht zo? En gaat het dan om een bescheiden optrekje, of eerder om een luxueuze villa met alles erop en eraan?
Om het antwoord op die vraag te vinden slaan Mama Baas en Kinderbijslagfonds MyFamily de handen in elkaar.

Wat kost een kind

Het kostenplaatje van een kind, dat is interessant. Niet alleen om in te schatten hoeveel een kind je op lange termijn kost, het is ook nuttig en essentieel voor je budget- of zelfs gezinsplanning. Want misschien twijfel je of een (volgend) kindje financieel wel haalbaar is?

Enquête KindKompas

Mama Baas en MyFamily – voorheen Xerius Kinderbijslagfonds – werkten samen de KindKompas-enquête uit. Hiermee willen ze een duidelijk beeld krijgen van het gemiddelde prijskaartje van een kind. De enquête peilt naar de verdeling van je huidig gezinsbudget: hoeveel geld gaat er naar school, opvang, hobby’s, voeding, …? Met die resultaten kunnen ze een realistisch beeld krijgen van de kost van een kind. Dit alles verloopt in samenwerking met de KU Leuven.

OPROEP

Voor een betrouwbaar resultaat, hebben ze natuurlijk veel respondenten nodig.
De volledige maand februari kan elke ouder deelnemen aan de enquête op www.watkosteenkind.be
Een duidelijk beeld van wat een kind kost, is nuttig voor iedereen, toch?

Mama Baas

Mama Baas is een platform van Uitgeverij Lannoo: een online community en website opgericht door twee mama’s, Evelien en Sofie. Mama Baas brengt herkenbare mama- en papaverhalen en tips en info van experts, want: we hebben allemaal vragen bij het grootbrengen van onze kroost.

MyFamily_logo

MyFamily

MyFamily is de nieuwe naam van Xerius Kinderbijslagfonds. Hun missie: kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien meer kansen bieden om zich succesvol en gelukkig te ontplooien. MyFamily zorgt voor een correcte uitbetaling van de kinderbijslag, zodat families zich kunnen focussen op wat echt telt: hun gezin.

Op de hoogte blijven over MyFamily? Meld je aan: