Liefst iets van de geboortelijst

Audrey koopt meestal iets van de geboortelijst, als die er is. Als er enkel een rekeningnummer vermeld staat, dan schrijft ze geld over. Daarnaast zorgt ze ook voor een klein geschenkje. Hoeveel ze dan uitgeeft?

Aan familie of petekindjes geven we al snel € 150. Voor onze beste vrienden is dat ongeveer € 75, en voor andere vrienden, kennissen of collega’s € 30.

Zelf was Audrey blij met de cadeautjes die ze kreeg van de geboortelijst, omdat die heel praktisch waren. Maar ze maakt er wel een kleine kanttekening bij.

Al moet ik wel eerlijk toegeven dat de meest gekoesterde cadeautjes dingen zijn die niet op de lijst stonden, zoals een koffertje en een stoeltje met de naam van ons kindje erop.

Fles bubbels voor de ouders

Ook Tina koopt meestal iets van de geboortelijst. Nu ze zelf mama van 2 kindjes is, begrijpt ze waarom de geboortelijst zo handig is.

Jonge ouders zetten er alles op wat ze echt nodig hebben. Je doet mensen echt een plezier door iets te kopen van de lijst. Ik besteed meestal ongeveer € 50. Maar als het dichte familie is, dan mag het best wat meer zijn. En om toch wat origineel uit de hoek te komen, geef ik er nog een fles drank bij voor de ouders. Die baby krijgt toch al genoeg cadeautjes...

Cadeaubon

Laura probeert meestal wel iets van de lijst te kopen, maar omdat ze naar eigen zeggen nogal chaotisch is, is de lijst vaak al leeggekocht op het moment dat ze iets wil kiezen.

Ik ga vaak voor een cadeaubon, da’s net iets leuker dan gewoon geld te geven, en de ouders kunnen dan toch zelf iets kiezen naar hun smaak. Of ik laat een persoonlijk cadeautje maken met de naam van het kindje. Als er al grotere broers of zussen zijn, dan probeer ik ook voor hen een kleinigheidje te voorzien. Mijn budget? Meestal geef ik € 30 tot € 40 uit. Voor goede vrienden en familie is dat wat meer, en voor mijn metekindjes gaf ik ongeveer € 150 uit.

Kraamkost

Annelies kiest bijna altijd iets van de geboortelijst. Net zoals bij Laura hangt het bedrag af of de kersverse ouders dichte vrienden of familie zijn.

Voor kennissen zoek ik dan iets van ongeveer € 30, voor goede vrienden iets van € 50. Voor dichte familie zou ik nog iets meer uitgeven, maar dat is nog niet voorgevallen. Voor goede vrienden koop ik daarnaast meestal nog iets kleins dat ik zelf kan uitkiezen, en mijn vriendinnen verras ik met kraamkost, iets wat heel erg geapprecieerd wordt.

Op de hoogte blijven over MyFamily? Meld je aan: